недеља, 1. новембар 2009.

Copy - paste


U decemebru 2002. godine premijerno je prikazan film "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" ( My Big Fat Greek Wedding), romantična komedija koja se za kratko vreme pokazala kao pravi filmski hit. Glavna protagonistkinja poreklom grkinja, radi u porodičnom restoranu i njena jedina obaveza prema svojoj porodici je više od svega da se uda za Grka. Ceo zaplet filma započinje kada se mlada Tula zaljubljuje u mladog profesora koji naravno nije Grk.
Ovaj film se u novijoj američkoj kinematografiji nisko budžetnih filmova karakteriše za jedan od najuspešnijih u celoj istoriji filma. Zaradio je preko 169 miliona dolara a nekoliko nedelja je držao prvo mesto najgledanijih filmova.
Ovih dana u bioskopima pojavio se novi film iz iste produkcije pod nazivom "Moja velika grčka avantura" (
My life in ruins http://www.youtube.com/watch?v=AkRMBRxC_Gk). Nešto malo drugačije dramaturške radnje ali vrlo slične prvom filmu. Ova romantična komedija u nešto kraćem trajanju takođe se bavi mladom grkinjom Georgiom koja svoj novi početak vidi u povratku u domovinu i zaposlenjem kao turistički vodič.
Kada jedan film ostavi tako dobar utisak kod gledalaca uvek se javi želja za nastavkom, što se u većini slučajeva kasnije pokaže kao loš izbor (ne računajući osnovnu lektiru filmova 007, Kum, Odiseja, Ajkula itd.). Pomno prateći novi film "Moja velika grčka avantura", gledalac je rasterećen sa već predpostavljenim zapletom, koji svakako upotpunjuju romantični kadrovi Grčke i muzika koja nas uvek seti na sunčane dane godišnjeg odmora...


Нема коментара:

Постави коментар