среда, 8. септембар 2010.

44 BITEF 15-25, septembar 2010


44 BITEF ove godine bez slogana donosi nam "nove" talasne tendencije i vrlo dobar program po rečima Anje Suše. Da smo u svetskoj krizi i oskudici to smo spoznali prošle godine, no to svakako nije bio "izgovor" za kvalitetne predstave koje su se našle na prošlogodišnjem festivalu.
Ono na šta gledalac treba da "tipuje" ove godine jesu Izabelina soba i Kuća Jelena dve aktuelne predstave Jana Lauersa koji je postigao kultni status u evropskom pozorištu što će u svakom slučaju pronaći put i do beogradske publike. Na drugom odnosno trećem mestu T.E.O.R.E.M.A predstava Grzegorz Jarzyna dolazi nam iz Poljske. Dve plesne predstave bez nekih navodnih očekivanja, i Stafan Valdemar Holmove Bahantkinje, predstava po kojoj je po mnogo čemu obeležena prošla sezona u Narodnom pozorištu.
44 BITEF bez slogana poziva gledaoca/gledateljku na razmišljanje, no logo je deo antimarketinške strategije, zato RAZMIŠLJAJTE.
Očekuje nas uzbudljiva desetodnevna edukacija, za i protiv, i ostaje li BITEF nova tendencija?
Iz aspekta emocija prema festivalu treba se podsetiti i da je u skorije vreme beogradski balet bio deo BITEFA tačnije 39. BITEF 2005 godine i predstavio se kultnom predstavom "KO TO TAMO PEVA".

Нема коментара:

Постави коментар