петак, 30. септембар 2011.

La La La Human Steps at Sadlers Wells

Savremenu plesnu trupu La La La Human Steps osnovao je u Montrealu 1980. godine Édouard Lock. Kako bi obeležio više od 30. godina revolucije u plesu stvorio je novo delo koje spaja dve tragične opere Purcell "Didu i Eneja"i Glukova "Orfeja i Euridika".

Proslavleni engleski kompozitor Gavin Bryars ujedinio je dve opere u jednu besprekornu odu, u živom izvođenju kvarteta za klavir, violu, violončelo i saksofon.
La La La Human steps uživaju međunarodnu reputaciju i brojne nagrade za jedinstvenu koreografski jezik koji su razvili, kao i stalnu inovaciju u izvođenju. U svom dugogodišnjem stavaranju sarađivali su sa Opera de Paris, Dejvid Bouvijem i Frank Zappa.
Specifično izvođenje baletskih koreografija La la la Human steps kompanije nazivana je još i "nemogućim detetom", stalnom potrebom za dinamičnim pokretima koji kao da beže iz ose i samog centra.

U novom baletu predstavljen je spoj video radova, žive muzike i svega onoga što ovu kompaniju oslikava u specičnom Lock stilu, sa mnogo novih kreacija, a većina tih tako preciznih koraka ponekad se stvaraju direktno na sceni i iz improvizacije.

Нема коментара:

Постави коментар