среда, 20. август 2014.

KUD PLOVI OVAJ BROD 4?

ili
Kad si kupim mali motorin

I ako je današnji dan trebao da bude posvećen našem vlasniku po imenu pokojnog psa Terry, švajcarcu, jer mu je stigao, kao nama infostan u Beograd nov novcijat upakovan skuter na poklon od kompanije, kojoj naplaćaju porez a svakako teško uspeva da preživi kao princ od Monaka, priča je dobila potpuno drugi obrt.
Kada su specijalnom dizalicom opremljenom kao švajcarski nož uzdigli motocikl sposobni muškarci našeg Mola P u nebesa, iz ekološkog pakovanja koje se rastvara u vodi, čemu se slovenački par posebno obradovao, a posle ostatke reciklirao za kompot, Estrelja je izbezumljeno, kao glavna glumica filma "Žene na ivici nervnog sloma" izletela na ponton. Zapalio se brod!
Nemački kapetan Hanc odmah je u svojim štucnama dotrčao i kao jelen uz zvuk praporaca sa tregera, uleteo u dim.
Šta se desilo?
S obzirom da su trojica naših stanara podržavali kao žongleri skuter iznad Terrija, a u međuvremenu se francuska posada Patrik i Pascal, sa ovom pozadinom i isfeniranom kosom fotografisala i pravila nesvakidašnji selfi, situacija je postala prilično dramatična.
Svi smo bili nemoćni, jer smo radovanje uspenja Sv. Motora u raj pauzirali gasnom komorom u kojoj se nalazi niko drugi nego Hanc.
Ali, nemac se i ovog puta izdiže kao Folscwagen iz pepela. Stvar je gotova. Estrelja je nespretno spustila presu za kosu, koja je izazvala blago kovrdžanje persijskog tepiha u brodu njenog gazde. Čim se provetri može na to mesto da spusti saksiju s bosiljkom koji je za malo kupila po pola sa bračnim parom iz Slovenije (o ovome drugi put više), i kao da se ništa nije desilo.
Rasterećeni ovim srećnim obrtom, nastavili smo da delimo zadovoljstvo sa švajcarcem kome se upravo spušta poput svemirskog broda motor na zadnji deo palube.
Bosanac Maca odmah je potrčao da sedne sa svojim masnim dupetom na sedište i simulira vožnju motora uz zvuke an, an, an, samo nama na balkanu poznate.
Plava Gosođa sa psom i engleski par razmenjivali su recepte za engleski puding i "kako se olešiti" pre deset u jutro, krijeći se od slovenačkog stjuarda filipinca, jer su svi umislili da tako prosvećen može da čita misli kada nekog pogleda.
Ispeglana "Karmen" odlučila je da se zabava nastavi na brodu njenog gazde odnosno kod nje, jer je pogled na palubu sa motorom, kao Hrista u Riu, sa njenog balkona najbolji.
Jedini ko je propustio današnje "talasanje" Mola P je holanđanka. Zbog crnih misli oko broda sa emigrantima uzela je duplu dozu antidepresiva i još nekoliko legalnih droga iz domovine, koji su je relaksirale kao kobilu, i tako eutanazinovanu jedva vratili u sadašnjost.
Uz uzdahe oduševljenja, i komentarisanje današnjeg kremiranja Estreljinog tepiha, Đuzepe je očinskim nastupom objasnio da je potrebno više opreza sa aparatima za koje Amiši još dugo neće čuti, što je španjolku razjarilo ponovo kao toreadora, ali vrlo brzo, akupunkturalni prsti filipinca na određenim tačkama njenih stopala, ponovo vratili na kurs nirvane.
"Za motorin, jebo te cuko!" uzviknu Maca, uz čašu aperol špricera, uručeni su nam pokloni: slika pokojnog psa Terija i čokolada Godiva.
Pravac put Casablanka- Švajcarska an, an, an!


Нема коментара:

Постави коментар