уторак, 19. август 2014.

KUD PLOVI OVAJ BROD 3?

 ili
STIGO BABO MACAN

Danas je Mol P dobio nove stanare. Uparkirana su tri nova broda.
Prva ih je primetila naša komšinica slovenka, jer svako jutro radi pilates u svom providnom Elan trikou na strunjači istog proizvođača. Bez mnogo talasa sa leve strane uparkirao se Nemački brod iz Hamburga sa kapetanom Hancom. Hanc je snažni, ćelavi, plavooki kapetan. Skokom košute u svojim lederhoznama usidrio je i vezao brod za ponton sa svojih deset prstiju kao da je od papira. Nemci su čudo doviknuo je Đuzepe! Sa desne strane uz muziku glasniju od motora trospratnog broda uparkirao se gost sa zastavom koju nikad niko nije video, pa smo pozvali holanđanku, dete pomorske nacije da ona odgonetne. Prvi put vidi. Svi u čudu! A iz broda trešti nešto nalik na turski pop. Na terasu, veličine fudbalskog terena izlazi vlasnik. Čuvši da je tu gazda, Estrelja je kao razjareni bik istrčala u svoju koridu. Dugokosi i bradati vlasnik nepoznatog broda nas sve odmeri i vikne "Đe ste ba narode, imal' mojih?" Slovenka se odmah spustila u most od užasa da je novi komšija naš bosanac. Pre nego što smo i počeli da se pitamo ko je na trećem brodu, svi smo primetili da francuzi Patrik i Pascal nose ženske papuče. Tačnije nanule sa šnalom. Taj modni iskorak u odnosu na Croks papuče koje su i dalje popularne a u njima noge smrde isto kao i old tajmericama brodaricama, nikog nije ostavio ravnodušno. Isklesani francuzi na svojim negovanim stopalima kremama Loreal nose ove nanule kao po modnoj pisti. Plava gospođa sa psom je prva prasnula u smeh (a holanđanka u plač) od tog nesklada muških stopala i ženskog odevnog predmeta.
Na trećem brodu su emigranti, zaključio je švajcarac, nema šta, tako mi pokojnog Terrija!
Nismo ni stigli da napravimo strategiju kada je na ponton skočio naše gore list Maca bosanac. Ima da se popije kada je on tu, ali bez nemca, oni piju ko smukovu, a posle kada se napiju padnu u depresiju pa izazovu rat. Odmah nam je predstavio svoju (osamnaestogodišnju) ženu zbog koje se Estrelja povukla u kabinu, zapalio cigaretu i krenuo da priča o svom legalnom "biznisu".
Mi sa kurjim očima potopili smo noge u more, slovenka je uspela da napravi špagu, pas Plave gospođe zaskočio je nogu Filipinca, i svi smo nastavili da gledamo u pravcu emigrantskog broda. Na kratko smo razbili monotoniju dok nas sunce ne rasuši. U daljini zvuk nanule koja udara po palubi. Smeh (i jecaj).


Нема коментара:

Постави коментар