четвртак, 28. август 2014.

KUD PLOVI OVAJ BROD 12?

ili
"Eins, zwei, Polizei"

Jednom prilikom, betonskim Molom P začuo se tanušni, dečiji piskavi glasić "Masaž, masaž!" Niska,,osunčana, azijatkinja (Joko Ono) s kratkom podšišanom (Lokica) frizurom i malim kartonskim panoom-slikom akupunkturnih tačaka na stopalima, nudila je stanovnicima svojih jahti specijalne usluge, terapiju prstima (i čupanja koncem obrva).
Ne bi je ni primetili, da slovenka nije uzviknula "Narod poglednite kaj je ovo!", a Maca odgovorio "Filipinac bona, stigla ti mater!"
Svi smo se odmah oko nje sjatili i ne bi li dobili više informacija o tretmanima koje nudi.
Slovenački stjuard Rio, spusti se sa broda i upusti u konverzaciju sa pridošlicom koja je na njihovom jeziku zvučala otprilike ovako: A, O, Nja Nja, A, Uuuuu, Nja.
Okrenuvši se ka nama saopšti "cene su fixne, nema cenkanja". Slovenački par je odmah ispario (a engleski pijan i dalje isparavao), dok smo mi ostali angažovano zainteresovano žmirkali.
Estrelja je prva unajmila serviserku za tradicionalno čupanje obrva.
"Aj matere ti, da i tebe naprave na žensko", dobacio je Maca cereći se, na bosanskom-maternjem. Tretman je potrajao, a mi smo poslušno ostali na pontonu čekajući čudo. Laganim korakom pa skokom košute, malena kosooka devojka iskoči sa broda, a zatim na palubu kroči španjolka. Estrelja je izašla sva izbečena (izobličena), sa crvenilom oko nasmejanih obrva (uvek sam srećna) i reče bolno, "Praviću se da se ništa nije desilo, a čelo ne osećam, kako izgledam?" Kaže Maca "ajd docrtaj, sve te je napravila na čelo!" Čak se i holanđanka nasmejala tužno (a zatim ubrizgala morfijum u butinu).
Sledeći??? Masaž, masaž?...mi se svi nesigurno gurkamo i pravimo ludi, a bosanac se odvaži, "Ajd mala vodi te Tarzan na zevk." I izgubiše se isceliteljka i bosanac u grdosiji njegovog broda. Mi grupno, diskretno, pozicionirani do Macinog broda, čekamo, šta god u tom trenutku treba da se desi. Izlazi masažerka nasmejana, s torbicom i relaksacionim uljima, opet spretno, hop, priključi se našoj grupi. Diže reklamu i prozbori, "Masaž, masaž?". Pusti sestro masaž, nigde bosanca, mi zabrinuti.
Nakon par minuta izlazi Maca četvoronoške i zausti, "joj bolan nadljudske ženske snage, na samrti čoveče, kad je Pokemon uhvatio leđa, a dlake od nazad,, ko ragu da sedla! A vrat, bolan levo desno, gore dole, nisam dobro!" A mi, svako na svoju stranu.
Jedino Hanc stoji i gleda u nju, pa je pokretom očiju deportuje na svoj brod. Prođe sat, dva, pa tri. Izlazi gošća nesigurno sa nemačkog broda kao bambi, sva zadihana a crvena u licu. Napusti naš mol, gejša hodom gekajući se kao pijani brod, što je brže htela, a mogla. Nakon nekog vremena pojavi se i do pojasa razgolićeni Hanc s cigaretom u ustima, a nama bi neprijatno (sem Estrelje koja nije mogla da zatvori oči), pa se stidljivo raziđosmo i povukosmo na svoje brodove, praveći se da ništa nismo videli...
Nešto kasnije, te večeri, na Molu P. pojaviše se i četiri mlade gospođice, odevene u šorceve, golih stomaka i krpica koje su pokrivale samo grudi.
Izlomljeni Maca dobaci, "Helov bona mačkice, imal raje dole štogod?... ošmo foto (pa pokaže kao klik).", a Macina mladolika žena odgovori, "vuci se natrag u kabine, da te ja ne bi za leđa kli, kli životnjo..."..."i gasi svjetlo".

Nekoliko nedelja posle na Molu P. pojavio se s kolicima lokalni prodavac sira.
U ponudi je imao četiri proizvoda: feta, rikota i još dva s nečim, tri puta skuplja od bilo kojih u lokalnom marketu marine gde su cene po prilično visoke od standardnih.
Sve oči bile su uperene na brod nemca kada se prodavac mlečnih proizvoda izgegao s njega.
" Aj šta vi znate, Hanco se masira po nemački!", reče poliglot Mačkoni!




 

Нема коментара:

Постави коментар