четвртак, 28. август 2014.

KUD PLOVI OVAJ BROD 11?

ili
Ljubezen je v meni, in harmonijo z okoljem-Calgon!

Za svoj sutrašnji odlazak iz naše marine i povratak u zemlju dosadnog provoda, prostranog mora (u centimetrima) i nacionalnog ponosa muškatli, naši susedi slovenci na njima svojstven način priredili su oproštaj stanarima Mola P. i sve nas pozvali.
Ovom događaju je prethodila prava drama, od jutros je nestao pas Plave gospođe, a nakon tri sata neuspelog pretraživanja okoline (Maca je rekao, onako šugavog ni morski pas ga ne bi!), dojurio je sa mrtvim pacovom u čeljustima, ponosno utrčavajući na brod pravo pred noge vlasnice s lešinom. Tako već svedoci svakojakih proročanstva, filipinac Rio je morao zapaljenom travuljagom ceo brod da okadi i zle lovce na duše protera, a Plavu gospođu ružnih snova liši.
Slovenački par nas je dočekao kao na seansi. Odeveni u bele tunike sa (hirurško) zelenim pantalonama, pozdravljali su nas rečima "U zdravom telu, zdrav duh", dok je u pozadini sa zvučnika probijao medijativni čuveni slovenčki hit "Na planincah luštno biti".
Ovo će biti veče posvećeno homeopatiji, promociji privatnog biznisa naših domaćina, i proizvoda za oralnu upotrebu (zakonski testiranih na filipincu Riu), industrije u razvoju i sigurnim tržištem u Americi (Aljaska).
Dame in gospoda, dobro veče i dobro došli s ljubov (engleski par se osećao napokon shvaćenim). Za početak ćemo se svi na gornjoj palubi malo opustiti. Posedali smo u krugu na udobne strunjačice i čekali nova uputstva. Slovenka progovori, tihim svilenkastim glasićem "Zatvorite oči i udahnite duboko (francuzi su se toliko naparfemisali da samo što se nismo podavili), pružite ruke jedni drugima, spojimo se u lanac i ponavljajte samnom, ljubaaaaavvvv." Mi svi "ljubav", a Maca da napravi štos: "Triglav". "Pokušajmo ponovo, nismo svi povezani", reče slovenka glasom za hot line. Ljubav. Ljubaav. Ljubav je u meni i sklad sa okolinom (izvor-Lukateli).
U toj dubokoj transcedentalnoj smaračini prekinulo nas je testerisanje Mace, koji je zaspao. "I to se dešava, organizmu treba sebe prepustiti" reče slovenka majčinski nasmejano, a slovenac očinski potvrđujući (nadajući se da se Maca neće buditi i ostatak seanse dobacivati), i oboje naprave čudan pokret spojenim rukama i izgovoriše "Juhe, juhe".
Tako pročišćeni, i bezgrešni, spustićemo se na donji nivo prostarnog Hare Krišna broda i poslušati par preporuka o homeopatskim lekovima u domaćoj proizvodnji naših domaćina (koji donose radost, zdravlje, donose sigurno i bolje sutra).
Tableta broj 1. elaborira slovenka, obezbeđuje organizmu kompletnu dnevnu dozu vitamina i minerala, zaštitu od telefonskih i wi-fi zračenja, a utiče i na regulisanje pritiska i poboljšanja kvaliteta kože. Poručite je odmah i ne očekajte rak pankreasa sutra.
Tableta broj 2. osećaj umora, znakova depresije i emotivne prezasićenosti, imate nesanicu ili se budite znojavi tokom noći, ovaj čudotvorni lek u roku od 30 minuta dovešće vaš nervni sistem u ravnotežu i vinuti u prostranstvo kosmičkog osećaja zadovoljstva i lagodnosti.
Tablete su dostupne kao ne legalne u Evropskoj uniji, osim u Holandiji i Sloveniji.
Tableta broj 3. naduveni ste, prdite ili patite od kiseline, ovaj potpuno novi patentiran lek na tržištu, sa ili bez ekstrata dlake orangutana rešiće vaše abdomenalne krize. Jedino što postoji mala mogućnost nus pojava, pa se pacijentu na početku terapije jave crvenilo, svrab, ojedi a u težim slučajevima i hemoroidi.
Tableta broj 4. (kratka pauza), pita nas slovenka "šta mislite, koliko imam godina?" Francuzi se napućiše pa uvlakački tresnu "33?", "Hvala, daju mi i manje, ali..." odgovori slovenka, i nastavi "pedeset i osam!" A mi u čudu, francuzi zapljeskaše dlanovima, kao da je izvela Ariju večnog života.
"Gospodo, ovo je tableta Vaše mladosti! Podignite svoju glavu visoko, i recite svetu i sebi! Danas je dan kada neću više da starim. Neka grudi budu uvek na gore, neka brazilska zadnjica ostavi bez daha sve, neka se koža ispod ruke sasuši, neka Vam lice bude onakvo kakvog ste ga oduvek želeli! Od danas je mladost dostupna svima! Danas je dan kada počinje vaš život!"
Završila je slovenka kao Kleopatra koja je pokorila Egipat. Ostali smo kao ribe na suvom otvorenih čeljusti, čekajući da nam eliksir dotakne nepce. "Za ovo zadovoljstvo moraćete izdvojiti 10.000 evra, proizvođač zadržava prava usled nepridržavanja uputstva ili ne delovanja leka. Kupite dve tablete i dobićete na poklon baštensko crevo i prskalicu sa tri brzine.
I tableta broja 5. za večeras (mada ih u katalogu koji smo dobili ima do trocifrenog broja), specijalno za vas dragi prijatelji i samo večeras, kompletan obrok, doručak, ručak, večera. Umorni ste od prljavih sudova, masnih plehova i šerpi? Recite Dosta! Za vašu porodicu i vas jedna pilula dnevno i ceo dan ste siti. Tablete su dostupne za pojedinačnu upotrebu ili family pack. Tablete su već lansirana na debelo američko tržište.
Dobar tek!
Slovenka skoro da zaboravi, tableta broj 65. je Pet tablet-all in one. Mislili smo i na Vaše kućne ljubimce, za njihov jači imunitet, sigurna zaštita od buva i krpelja, i na kraju ipak Vaš kućni ljubimac- to ste Vi, i oni imaju prava da budu zdravi i srećni.
Sve proizvode možete on line poručiti, ili zašto čekati, sada ovde na licu mestu uz popust od pedeset posto uz kompletna uputstva i savete u originalnom pakovanju dobiti. Sve kartice se primaju sem Juba card, uz mogućnost Dinersa na tri rate.
Francuzi su odmah provukli plastične VIP GOLD kartice po dva puta za tablete večnog života, holanđanka za dosezanje najviših Ejmi Vajhaus fantazija, Plava gospođa sa psom za pet homeopaty, Hanc je kupio steroide pod nazivom "Stalone" (za Rusko tržište ista tableta zove se Putin) itd.
Veče se naravno emotivno završilo, uz mirnoću i visinu tonova glasova kakve Mol P. (takozvani p-mol) nikada do sada nije zabeležio.
Slovenac nas je pred odlazak pozvao i ponovo u krug okupio.
"Zagrlimo se zajedno dragi prijatelji i recimo glasno, Ja sam zemlja i zemlja smo Mi!"
"Slovenac bolan ti si ista budala i kad si pijan i kad si drogiran!" ispusti Maca.
Te noći naduvenim Molom P. odjekivali su vodokotlići ispirajući čudne sadržine naših stomaka Jivši Gande-Ašvgande, praćen očajničkim zavijanjem gologuzog psa (usled kontra indikacije) braneći se od krpelja, ojeda i muva.
Jutrom slovenci sa filipincem su isplovili.
...na planincah luštno je!


 

Нема коментара:

Постави коментар